***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Продължава разчистването, стотици машини обработват настилките. Бедствия и щети в Сърбия и Гърция


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 27 ноември   

 

622 снегопочистващи машини са на терен и обработват републиканските пътища.

През нощта и през вчерашния ден шефовете на регионалните пътни ръководства са били в непрекъсната връзка с регионалните шефове, с цел да се обезпечи опция на спешните екипи да възстановят електроподаването в засегнатите региони. 

***

Командирът на Щаба за изключителни обстановки Славолюб Благоевич съобщи, че всички села са затрупани със сняг, няма проходими пътища и няма задоволително техника за почистване на снега.

В две обитаеми места 200 поданици са без ток, а учебните заведения в някои селища няма да работят.

По думите му в самата Църна Трава обстановката е естествена, само че проблем са селищата отвън града, където са откъснати 600 поданици. " Ще ни отнеме най-малко 10 дни, с цел да достигнем до всички ", сподели Благоевич.

***

Лошото време в Гърция нанесе вреди в редица региони, измежду които полуостров Халкидики. От полицията предизвестяват, че пътищата са заледени, а по високите елементи на страната има натрупал сняг.

Халкидики е измежду най-засегнатите региони на страната от миналия циклон. В туристическите региони Касандра, Певкохори и Палури мощният вятър отнесе даже настилката на пътя и тротоарите.

Повредени и частично разрушени са заведения на брега на морето.

***

При бай Тошо си беше по-д… А?

„ Броят на пътуванията на българи в чужбина и на визитите на чужденци в България през октомври надмина положителната за българския туризъм 2019 година, демонстрира информация в Националния статистически институт (НСИ). С над 220 000 повече са пътуванията на българите през октомври 2023 година по отношение на същия месец на 2019 година, а визитите на чужденци в страната - с над 132 000 “.

***

„ Политическо “ говорене на ново „ равнище “

***

Водно оръдие на този мраз си е рецепта за цялостен букет от болести… 

„ Пред постройката на футболния съюз в Бояна пък има засилено полицейско наличие. Органите на реда докараха и водно оръдие, написа Спортал “.

***

***

***

Товарен транспортен съд, плаващ под флага на Република Палау, е затънал край крайбрежията на окръг Артвин, Североизточна Турция, оповестява турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Корабът FR Pearl е засегнал при стихия във водите на Черно море край град Хопа.

***

Танкерът " Сентръл парк ", който беше похитен от незнайни лица и измежду чиито моряци са двама български жители, към този момент е в сигурност.

Американски боен транспортен съд е дал отговор на сигнал за помощ от комерсиалния танкер в Аденския залив и корабът е бил освободен. Това предадоха " Ройтерс " и " Гардиън ", като се позоваха на представители на американските управляващи. Плавателният съд беше похитен от въоръжени лица. Американските управляващи не са разпознали нападателите, добавя " Ройтерс ". 

Компанията, която е притежател на кораба, е удостоверила, че освободеният танкер е в действителност " Сентръл парк ".

***

Руската федерация набира от 10 до 15 хиляди души в своята войска всеки месец. Тези числа заяви военнополитическият специалист Александър Мусиенко в ефира на телевизионния канал FREEDOM.

" Според информацията, която имам, Русия активизира от 10 до 15 хиляди души всеки месец. Тоест в Русия тече готовност. Лятото имаше информация, че активизират най-малко 20 хиляди на месец. Как? Идва призовка, човек отива във военното окръжие, дават му контракт за шест месеца и той го подписва ", изясни той.

Благодарение на това съветският министър на защитата Сергей Шойгу може да заяви, че сякаш разполагат с задоволителен брой доброволци. " Това е готовност, те просто се пробват да го скрият и го назовават поток от доброволци, като се пробват да прикрият насилствената готовност ", добави Мусиенко.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР